Persoonlijke ontwikkeling met Walking In Your Shoes

Walking In Your Shoes – wat is het?

Walking in your shoes is een toegankelijke, bijzondere en diepgaande methode. Het brengt je helderheid en een positieve verandering in jouw persoonlijke ontwikkeling. De methode bevat onderdelen van systemisch werk (opstellingen), lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness. Het lichaam het vervoermiddel is, alle onderwerpen kun je inbrengen en lopen. Vragen over je: werk, ziekte, relaties, keuzes, doelen, verlangen, familiesysteem, succes, bedrijf en veel meer. 

De benen zijn de wielen van creativiteit – Einstein.

Walking In Your Shoes – wat brengt het je?

Vanuit de wijsheid van het lichaam, maakt de methode Walking In Your Shoes het onzichtbare zichtbaar. Het brengt je:

  • Informatie over wat er in jou en in de onderstroom gaande is;
  • Inzicht in wat vastzit, in onbewuste verstrikkingen, patronen en strategieën;
  • Helderheid in keuze- en  oplossingsrichtingen;
  • Zicht op wie jij in de kern bent en wat helpend is voor jou;
  • Kracht, nieuwe positieve ervaringen en een stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Walking In Your Shoes – hoe werkt het?

Het lichaam is het vervoermiddel waarmee ik werk. We maken gebruik van: beweging, de focus op het lichaam en (interne) waarnemingen. En we werken met de informatie die daaruit voortkomt. Jouw thema of vraagstuk brengen we letterlijk in beweging. Je kunt zelf lopen, of een representant, een ‘walker’, kan voor jou lopen. Jij of de walker worden als het ware het thema of het vraagstuk. Op die manier krijg je informatie, er komt ruimte en een beweging naar heling.

De ervaring van Bauke met Walking In Your Shoes

Bauke’s vraag:

“Passen de dingen die ik doe nog bij mij of doe ik het, omdat ik ze altijd zo doe? Heb ik mezelf geconditioneerd? Of past het echt bij mij? Die helderheid was ik kwijt door de tijd en omstandigheden heen. Dus wie ben ik eigenlijk, waar ligt mijn kracht en wat is mijn drijfveer? Terug naar de bron. Met deze vraag kwam ik bij Anita.”

Walking In Your Shoes:

“Na een paar mooie, warme en waardevolle sessies stelde Anita de methode ‘walking in your shoes’ voor. Hiermee ging ze in mijn schoenen staan en liet me ontroerend mooi zien wie ik ben. Confronterend soms, maar juist deze spiegel heeft me laten zien en accepteren wie ik ben. Voor een deel wist ik het, maar een belangrijk deel was ik vergeten. Is het nu ‘gefixed’? Nee, deze reis is nooit over. Het heeft mijn kompasnaald in de juiste richting gezet. Met dat kompas in m’n hand kan ik dáár naartoe gaan waar m’n voeten me brengen. Hoe mooi en spannend is dat?”

Joseph Culp is de mede-oprichter van Walking In Your Shoes. Hij vertelt erover in dit filmpje

Josehp Culp over Walking In Your Shoes vanuit zijn werk als acteur. Een interessante aanvulling

Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Walking In Your Shoes kan gecombineerd worden met een traject voor jouw persoonlijke ontwikkeling of professionele groei. Kijk hiervoor bij mijn aanbod: lichaamsgerichte psychotherapie.