Persoonlijke ontwikkeling door lichaamsgerichte psychotherapie

De opleiding tot lichaamsgericht therapeut heeft mij veel gebracht. De basis daarvoor lag in een onderzoek naar mezelf. Onderzoeken wat er ‘intern’ bij mij speelde. Ik luisterde onvoldoende naar mijn lichaam, waardoor ik mijn weg niet helemaal kon vinden in het leven en mezelf voorbijliep.

In zo’n persoonlijk en ervaringsgericht ontwikkeltraject ontdek je wie je in de kern bent. Het is een ‘reis’ door laagjes spanningen, blokkades en emoties. Je krijgt inzicht in je gevoeligheden en kwetsbaarheden. En niet te vergeten: in je energie en je kracht. Door dit traject heb ik ontdekt wie ik ben, wat er bij me past en waar mijn passie ligt. Nog altijd ontdek en leer ik, dat blijft zo.

Hoe ben ik zover gekomen?

Ik heb me verdiept in mijzelf, mensen, teamprocessen en in organisatieontwikkeling. Veel gelezen en daarnaast trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van: coaching, intervisie, trainingsacteren, creatief denken, lichaamsgerichte psychotherapie, trauma, zwangerschap- en geboortethema’s, het werken met jongeren, familie- en organisatieopstellingen, voice dialogue en walking in your shoes. Daarnaast heb ik een opleiding middle management en verandermanagement afgerond. Al met al een mooi en breed palet aan kennis en ervaring die ik inzet voor: AN-NE persoonlijke ontwikkeling door lichaamsgerichte psychotherapie. En in mijn werk als trainer en gastdocent bij het Aumm Instituut.

Als we ons hoofd met ons hart en lijf verbinden, gaan doen waar we van houden

Zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling

Zelfontplooiing door de lichaamsgerichte aanpak heeft me krachtiger en energieker gemaakt, completer. Trouw zijn aan mezelf en goed voor mezelf zorgen staan nu voorop. Ik weet beter waar mijn grenzen liggen en merk sneller als ik over die grenzen heen dreig te gaan. Ik voel wat bij mij past en leef meer vanuit wie ik  in de kern ben. Natuurlijk gaat niet altijd alles perfect ;-). Dat herken je vast wel. Toch kan alleen ikzelf het heft in handen nemen en aandacht hebben voor wat belangrijk is voor mij. Persoonlijke ontwikkeling waarbij de ervaring en wie jij bent centraal staan. Daar ondersteun ik jou en anderen graag bij.

Achtergrond Anita

Jarenlang werkte ik als professional bij detacheerder Corparis. In die rol mocht ik voor korte of langere periodes een kijkje nemen in de keuken bij veel verschillende woningcorporaties. Met focus op klantgerichtheid en vraagstukken op het gebied van: communicatie, leefbaarheid, overlast, huurachterstanden en projecten. Geboeid ben ik door de mensen in deze branche en de veelzijdigheid in het werk. Nog steeds inspireert het mij om bij corporaties mee te denken en werken aan (lastige) vraagstukken en complexe dossiers. Nu als zzp’er, op  LinkedIn lees je er meer over.

Stefan over Anita:

Een veelzijdige interim professional met een grote toewijding aan Corparis. Anita is gericht op (zelf)-ontwikkeling en weet dit over te brengen op de mensen waar ze mee werkt. Ze maakt zich nieuwe zaken snel eigen en pakt de leiding als het nodig is.

In mijn vrije tijd…

De natuur speelt een belangrijke rol in mijn leven: daar ga ik lekker fietsen, wandelen, varen of kanoën. Verder geniet ik van mindfulness, muziek, dansen, yoga, samenzijn, lekker eten en steden bezoeken. Humor en creativiteit zijn ook belangrijk voor mij. En – niet te vergeten – bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling: voor mezelf en voor jou.